2014. okt 29.

Hogy megmaradjon a tanulás szeretete

írta: DM Consulting
Hogy megmaradjon a tanulás szeretete

Aki 2015-ben kezdi az iskolát az 2070-ben fog nyugdíjba menni. Már ha létezik még munka és nyugdíj ilyen felosztása 2070-ben. Ki tudja? A gyerekeinket egy olyan világra kell felkészítenünk amit még elképzelni sem tudunk.

A folyamatosan változó világban a legfontosabb képesség a tanulás, a problémamegoldás lesz. Ez minden gyerekben megvan.

concentration_4462.jpg

Akinek most lesz iskolás korú a gyereke, az hat éven láthatta ahogy az folyamatosan tanul. Először csak gőgicsélt, aztán elkezdett beszélni, a világot megérteni. Segítettük és biztattuk őket, de mindezt maguktól megtették, mindenki különböző időpontokban, ahogyan az természetes.

Miért lenne ez másként az iskoláskort elérve? Iskolapadba kényszerítve, természetes mozgásigényét elnyomva, minden gyerekre azonos tanmenetet ráerőltetve azonban csak elvesszük a meglévő szinte olthatatlan tudásszomjat.

education-system-300x225.jpg

Valóban elképesztő, ahogy a poroszos iskola ezt a csodát képes lerombolni. Ráadásul a nagypolitika elérte az iskolát is, cseppet sem korszerű központi tankönyveket és tanmeneteket kényszerítve a tanárra. A tanár pedig, más választása nem lévén, rákényszeríti akaratát a gyerekekre. Ne csodálkozzunk hát ha egyes gyerekek ezt fogják lemásolni és más gyerekeket fognak terrorizálni.

Mi azt szeretnénk ha a gyerekben megmaradna a tanulás szeretete, ha egyedi igényeinek megfelelően tanulhatna, ha senkinek nem kéne rettegnie sem a tanártól sem a többi gyerektől. Ilyen iskolát azonban nem találtunk ezért úgy gondoljuk hogy iskola helyett magánúton haladnánk.

Szeretnénk létrehozni egy 6-7 fős csoportot és haladó pedagógiai módszerek mai használatával, szeretetben segíteni gyerekeinket a világ további felfedezésében.

Létrehoztam egy Facebook csoportot, ahova várom az érdeklődőket:

Négyesi Pál

https://www.facebook.com/groups/288553298005855/

Kép

  • http://www.alaska-in-pictures.com/concentration-4462-pictures.htm
  • http://truenomads.com/2013/06/the-problem-with-the-us-education-system/
Szólj hozzá

közösség kultúra közösség és kultúra